Actuele zaken

Nieuws

Sinterklaas

Stichting Leergeld Valkenswaard en Waalre heeft door een aantal gulle gevers uit Valkenswaard actie Pepernoot weer vele kinderen blij kunnen maken met een geweldig sinterklaas cadeau.


Wij willen iedereen hartelijk bedanken!

Fietseninzameling St. Leergeld

In het kader van de landelijke Leergeld actie geen kind achterop heeft Leergeld Valkenswaard/Waalre een lokale fiets inzameling georganiseerd. Inwoners van Valkenswaard en Waalre (en anderen!) kregen op zaterdag 13 mei de gelegenheid een fiets in te leveren op verzamellocaties bij de Mariakerk in Valkenswaard en bij zwembad de Smient in Waalre.

 

Het resultaat van de actie overtrof ruimschoots onze verwachtingen: geholpen door goede publiciteit in het Eindhovens Dagblad, het Valkenswaards Weekblad en de Schakel werden er ruim 200 fietsen aangeleverd en nog eens 40 door ons aan huis opgehaald. We waren heel blij dat we de fietsen tijdelijk konden stallen in de aan de eredienst onttrokken Mariakerk in Valkenswaard en in een bedrijfshal in Waalre.

 

Van hieruit zijn de fietsen opgehaald door Ervaring die Staat: een organisatie in Eindhoven betrokken bij het kinderfietsenplan van de ANWB. In hun werkplaats worden de fietsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid door een fietsenmaker opgeknapt. Een beperkt aantal fietsen is door ons geleverd aan de kringloopwinkel in Valkenswaard voor een sociaal project van hen in samenwerking met de gemeente. 

Jaarverslag 2022

Bekijk jaarverslag
Share by: